Utrecht

Utrecht is een van de oudere steden gelegen in het hart van Nederland. Het is de vierde grootste stad van het land. Het oude stadscentrum heeft veel gebouwen en structuren die dateren uit de middeleeuwen. Utrecht was de belangrijkste stad in Nederland tot aan de Gouden Eeuw, toen het werd ingehaald door Amsterdam als het culturele centrum en de stad met het hoogste bevolkingsaantal van het land.

Utrecht is de thuisbasis van de Universiteit Utrecht, de grootste universiteit van Nederland, evenals verschillende andere instellingen voor hoger onderwijs. Vanwege de centrale positie van de stad is het een belangrijk knooppunt voor transport, het heeft het drukste treinstation in Nederland. Het heeft het op een na hoogste aantal culturele evenementen in Nederland, na Amsterdam.

De skyline van Utrecht wordt gedomineerd door de Domtoren, de hoogste belfort in Nederland en oorspronkelijk onderdeel van de Sint-Maartenskathedraal. Een andere trekpleister is het oude centrum en de grachtengordel in de binnenstad. Het centrum heeft grotendeels zijn middeleeuwse structuur behouden.

De stad biedt een actief cultureel leven met verschillende theaters en theatergezelschappen, evenals vele kunstgalerijen. Elke zaterdag voegt een straatkunstenaar een andere letter toe aan De Letters van Utrecht, een oneindig gedicht in de straatstenen van de Oude Gracht in Utrecht.

Genoeg om te verkennen tijdens uw volgende bezoek!

Openbaar Vervoer

Travelling to and from Schiphol Airport
Via de NS is het mogelijk om online een kaartje te kopen van Schiphol naar Utrecht Centraal (of vice versa). Dit is gemakkelijk te doen via https://www.ns.nl/producten/nl/losse-kaartjes.

www.ns.nl
Amsterdam Airport: Schiphol

Hotel 2L De Blend is gemakkelijk bereikbaar vanaf luchthaven Schiphol

www.schiphol.nl
Dom toren

De iconische Dom toren is een van de markante onderdelen van Utrecht, een uniek monument met een bijzonder verhaal. Het is een van de hoogste kerktorens in Nederland, 112 meter.

De toren heeft altijd een centraal punt gehad in de Utrechtse binnenstad en is getuige geweest van alle tribunalen die de stad door de jaren heeft gekend. De toren overleefde hevige stormen, bezettingen door buitenlandse mogendheden en branden, maar kende ook festiviteiten, bloeiende handel en de uitbreiding van de stad.

www.domtoren.nl
Jaarbeurs Utrecht

Je kan naar de Jaarbeurs komen als bezoeker, organisator en exposant. Zij organiseren en faciliteren tal van kleine en grote evenementen, live en online. Het is dé plek voor het bijwonen van congressen of evenementen en voor het organiseren van vergaderingen, workshops, trainingen, congressen, (bedrijfs)evenementen en beurzen.

Jaarlijks komen er 2,5 miljoen bezoekers naar Jaarbeurs. Deze evenementenlocatie in Utrecht is geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Van grote beurzen, evenementen en shows tot kleinschalige bijeenkomsten en zakelijke congressen. Met hun jarenlange ervaring en expertise kunnen zij voor elk type bijeenkomst goed inspelen op alle wensen en behoeften.

bron: https://www.jaarbeurs.nl

www.jaarbeurs.nl
Nijntje Museum

In het Nijntje museum kunnen jonge kinderen spelenderwijs hun wereld ontdekken – samen met Nijntje en vriendjes. Vanaf het moment dat ze het museum binnenkomen, worden kinderen ondergedompeld in het vrolijke wereldje van Nijntje, dat begint bij haar huis. Van daaruit neemt Nijntje ze mee op een avontuur dat hen uitnodigt om stap voor stap de wereld om hen heen te ontdekken. Kruip, ontdek, snuffel, dans, je leert zoveel meer terwijl je speelt! De zalen van het Nijntje museum zijn elk gewijd aan een ander onderwerp. Tot de miniatuurwerelden die in deze kamers worden gecreëerd behoren onder meer het huis van Nijntje en bekende alledaagse ervaringen zoals naar de dokter gaan en naar de dierentuin gaan.

De creatieve workshops in de kunstkamer zijn erg leuk. De kunstkamer is dagelijks geopend en elk weekend zijn er professioneel begeleide creativiteitsworkshops. Verf, stempel, knip, plak… Maak iets moois en geniet ervan!

In het weekend en op feestdagen kan het erg druk zijn in het museum. Omdat er slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk het gebouw in mogen, worden de tickets in tijdsblokken verkocht om uw veiligheid en comfort te garanderen.
www.nijntjemuseum.nl
Rai Amsterdam

Hotel 2L De Blend is gemakkelijk bereikbaar vanaf RAI Amsterdam.

www.rai.nl
Jumbo Supermarket
Deze Jumbo supermarkt is een van de supermarkten in de directe omgeving van het hotel. Erg gemakkelijk bereikbaar, zowel te voet als met de auto. Deze supermarkt biedt eveneens een grote food market met diverse (verse) mogelijkheden.
 
www.jumbo.com
HAL22

Padel, bowlen, pool, squash en meer!

Geopend van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 00.00 en op zaterdag en zondag van 08.00 – 00.00.
Reserveren en meer informatie via: 

www.hal22.nl